YT Eat - шаблон joomla Продвижение

Maison Lahouratate

Spekepølser, skinker og andeconfit

La Maison Lahouratate ble etablert i 1850 i Vallée d'Ossau ved foten av Pyrénéene, et område med lange og sterke tradisjoner for matproduksjon som blant annet foie gras, fåreost Ossau-Iraty eller søt hvitvin Jurançon.
Her har flere generasjoner laget de lokale spesialiteter innen spekemat som Jambon de Bayonne (spekeskinke) eller saucisson (spekepølse). Varene selges på utvalgte steder i Sørvest-Frankrike, blant annet i familiebutikken i Laruns, i hjertet av Vallée d'Ossau.
Det stilles meget strenge krav til produksjonen, kun de beste råvarene får innpass og Maison Lahouratate bruker kun naturlig salt fra Salies de Béarn, det berømte saltet som byen har produsert i over 3000 år! Saltet utvinnes av vann som kommer fra Pyrénéene, og har spesielle egenskaper både når det gjelder smak og helse.
I tillegg lages andre lokale spesialiteter som confit de canard. Råvarene er levert av Biraben, som lager den foie gras Sarrazac importerer. Biraben har samarbeidet med familien Lahouratate helt siden 1946!

Maison Lahouratate

Vallée Ossau / Pyrénées-Atlantiques
FRANKRIKE 

Biraben

Foie gras og rillettes

I 1946 ble selskapet etablert av ekteparet Odette og Joseph Biraben i Béarn-distriktet i syd-vest Frankrike. De hadde et sterkt ønske om å ta vare på lokale oppskrifter og tradisjoner, og syklet rundt i regionen på jakt etter de beste endene og gjessene som råvarer for sine produkter.
Idag har barnebarna Pierre og Cyrille overtatt ledelsen av Biraben som har vokst seg til en viktig lokal bedrift. Men fortsatt er det respekt for råvarene, for tradisjonene og for les gourmets et gourmands som står i fokus. Produktene har fått priser i flere av de prestisjetunge mat-konkurransene i Frankrike, blant disse er:

  • Foie Gras de Canard entier: Gullmedalje - Concours Général Agricole Paris 2015
  • Rillettes pur Canard: Sølvmedalje - Concours National Foie Gras Expo 2014
  • Foie Gras d'Oie entier: Sølvmedalje - Concours Générale Agricole Paris 2013
  • I løpet av de siste fem årene har de mottatt 21 medaljer i disse to konkurransene

Biraben

Pays de Nay / Pyrénées-Atlantiques
FRANKRIKE 

Albert Ménès

Delikatesser som blant annet tapenader og kjeks

Albert Ménès er en av Frankrikes ledende leverandører til delikatesseforretninger, som for eksempel "La Grande Epicerie" i Paris.
Bedriften startet opp i 1921 med import av urter, men fokuset gikk raskt over på det franske kjøkken og franske mattradisjoner. De reiste landet rundt og samarbeidet med de beste produsentene av lokale spesialiteter (hummersuppe fra Bretagne, oliventapenade fra Provence etc..).
Resultatet er et utvalg eksklusive produkter som markedsføres under samme merkenavn, men opprinnelig stammer fra ulike produsenter. 80% av disse har vært med siden starten i 1921.
I Frankrike kan man få kjøpt over 350 forskjellige produkter fra Albert Ménès. Nå finner du noen av disse produktene i utvalgte forretninger her i Norge.

Albert Ménès

Paris
FRANKRIKE 

Charles Antona

Syltetøy

Inspirasjonen til sine produkter henter Charles Antona fra solskinnsøya Korsika med alle dens lukter og smaker. For 30 år siden kom han tilbake til sin barndomsøy, og så hvilke unike muligheter som fantes ved å kombinere gamle tradisjonelle oppskrifter med den fantastiske naturens gode vekstmuligheter. Her får frukten anledning til å bli ordentlig moden og full av smak før den plukkes.
Gjennom skånsomme prosesser tar de vare på de unike smakene, og selvfølgelig er det ingen kunstige tilsetningsstoffer.
De fleste variantene i Sarrazacs sortiment blir laget med det lille ekstra som gjør at de passer perfekt til ost, som for eksempel kirsebær med timian, fersken med honning eller fiken med valnøtt. Alle inneholder fra 50 opp til 60% frukt.
På bildet til venstre ser du fjellbygda Coti-Chiavari, hvor Charles Antona bruker en gammel familietomt for å dyrke økologiske fiken. Målet er at tomten skal dekke 100% av bedriftens behov for fiken om noen få år.

Charles Antona

Ajaccio / Korsika
FRANKRIKE 

Alain Milliat

Naturlig fruktjuice

Alain Milliat har brukt sin kunnskap i over 20 år på å finne de beste områdene som gir de beste fruktene. "Terroir" er der like viktig som i vinproduksjon. Resultatet er fruktjuice som virkelig smaker frukt. Her er ingen kunstige tilsetningsstoffer, hverken vann, syre, sukker, sulfitter eller konserveringsmidler.
Vindruejuicene kommer fra 2 forskjellige vingårder: Syrah og Chardonnay fra Castilla La Mancha i Spania, Sauvignon, Merlot og Cabernet fra Tarn (Sørvest-Frankrike).
For å oppnå en perfekt balanse mellom syrlighet og sødme må druene høstes noen uker før druer som brukes til vinlaging. Disse er ofte søtere, noe som ville gi en ubalansert og for søt druejuice.
I stedet får man et perfekt alternativ til vin. Alain Milliat sine vindruejuicer bør nytes i vinglass. Santé!

Alain Milliat

Orlienas / Rhônedalen
FRANKRIKE 

Biscuiterie de Provence

Kjeks til ost og glutenfrie kaker

Familien Bédouin har laget og solgt kvalitetsprodukter fra Provence siden 1833. Med fokus på lokale råvarer (hovedsakelig mandler) har seks generasjoner av Bédouin utviklet flere produkter, som blant annet mandelkaker, marsipan og kjeks, i sitt familiehus.
I 1997 ble huset dessverre altfor lite og produksjonen ble flyttet til større lokaler, hvor de kan utvikle flere oppskrifter, ved å bruke enda mer provencalske råvarer som fiken, aprikoser, lavendel, oliven, osv.
I 2015 inngikk de en avtale med en av verdens beste sjokoladeprodusenter, Valrhona, noe som gav dem tilgang til nye ingredienser av topp kvalitet (blant annet kakaobønner og mørk sjokolade). Dette gjorde at de kunne by på nye fantastiske smaker av deres Croquets-kjeks, Macarons og glutenfrie mandelkaker.
Biscuiterie de Provence leverer sine spesialiteter til delikatessebutikker i Paris og hele verden (Europa, Asia og Amerika).
Og nå kan du finne et lite stykke Provence i Norge!

Biscuiterie de Provence

St Maurice sur Eygues / Drôme provençale
FRANKRIKE 

Casa Pedro Ojeda

Søte delikatesser

Bak det spanske navnet skjuler deg seg (blant andre) en fransk grunder, Renaud Thiers. Etter studier i Frankrike, England og Mexico jobbet han internasjonalt i ti år. Det var i denne perioden han merket hvor vanskelig det var å få tak i autentiske spanske spesialiteter i utlandet, men som var lett tilgjengelig i Spania. Og de få som fantes utenlands var enten av dårlig kvalitet, eller ekstremt dyre, gjerne begge deler!
Han pleide å snakke om dette temaet med Antonio Ojeda, en gammel spansk venn fra Ronda, i hjertet av Andalucía. De traff hverandre tilfeldig da de studerte i London. De fant fort ut at de hadde mye til felles, og noen år senere ble de enige om å starte en bedrift for å formidle ekte spansk matkultur.
Filosofien er like enkel som vanskelig: Tilby et utvalg av de beste lokale spesialitetene fra regionen, med vekt på kvalitet, naturlige produkter og håndverk.
Med på laget er også Antonios far, Pedro Ojeda, som har vært til uvurderlig hjelp i jakten på de riktige (beste) produsentene, derav navnet Casa Pedro Ojeda.

Casa Pedro Ojeda

Ronda / Andalucía
SPANIA